Jednym z naszych wyrobów, którego receptura pozostała niezmienna od czasów naszych dziadków, jest chleb wiejski. Zapewne wiele osób zastanawia się jak wygląda jego proces wytwarzania. Postanowiliśmy wyciągnąć rękę do naszych klientów, i za pomocą kilku zdjęć uchylić rąbka tajemnicy!
![](http://piekarniamilan.pl/wp-content/uploads/2020/06/DSC02740-scaled-e1593540489406.jpg)
![](http://piekarniamilan.pl/wp-content/uploads/2020/06/DSC02647-scaled.jpg)
Jednym z głównych składników chleba, jest naturlany zakwas, który jest przygotowywany przed rozpoczęciem włąsciwej produkcji.
![](http://piekarniamilan.pl/wp-content/uploads/2020/06/DSC02718-scaled.jpg)
![](http://piekarniamilan.pl/wp-content/uploads/2020/06/DSC02728-scaled.jpg)
Następnie wytwarzamy ciasto, dzielimy na odpowiednie porcje, oraz formujemy kształt.
![](http://piekarniamilan.pl/wp-content/uploads/2020/06/DSC02717-scaled.jpg)
![](http://piekarniamilan.pl/wp-content/uploads/2020/06/DSC02734-scaled.jpg)
Kolejnym krokiem jest przygotowanie chleba, przed rozpoczęciem wypieku.
![](http://piekarniamilan.pl/wp-content/uploads/2020/06/DSC02818-scaled.jpg)
![](http://piekarniamilan.pl/wp-content/uploads/2020/06/DSC02827-scaled.jpg)
Przygotowany chleb wkładamy do komory naszego ceramicznego pieca, po wyjęciu spryskujemy go wodą, w celu uzyskania idealnej skórki.
![](http://piekarniamilan.pl/wp-content/uploads/2020/06/DSC02840-scaled.jpg)
![](http://piekarniamilan.pl/wp-content/uploads/2020/06/DSC02713-scaled.jpg)
W ostatnim kroku odkładamy pieczywo na stojak, skąd trafia na półki sklepowe.